Jesienna edycja Restaurant Week- Atrium

Zbliża się kolejna edycja dobrze znanego Festiwalu Restaurant Week- już od 17.10 będziecie mogli odbyć, dzięki niemu kulinarną podróż, poznać nowe smaki i miejsca. Macie na to aż 15 dni, festiwal trwa do 31.10! Wybór jak za każdym razem jest naprawdę ciężki (prawie 40 opcji) . Szefowie kuchni z Krakowskich restauracji naprawdę się postarali i godnie zadbali zarówno o mięsolubnych, jak i nielubnych ;).

Tym razem odwiedzimy 4 restaurację, w tym 2 jako ambasadorzy. Wrażenia na bieżąco będziecie mogli śledzić tutaj oraz na naszym instagramie (uwaga: lokowanie bunnego) KLIK 

Zawsze staramy się traktować RW, jako dobry pretekst by wybrać się, a przez to poznać przynajmniej jedną hotelową restauracje. Z zupełnie niezrozumiałych dla nas powodów nie cieszą się one na co dzień taką popularnością, na jaką wiele z nich zasługuje- pora to zmienić. Czasy, kiedy tego typu restaurację były synonimem nadęcia, byle jakości i masówki mamy już w większości przypadków za sobą. Jednym z przykładów utwierdzających nas w tej tezie, jest odwiedzona przez nas restauracja Atrium, mieszcząca się w 3* hotelu pod tą samą nazwą.

Najbardziej ogólnie możemy Wam powiedzieć, że wrażenia po wizycie mamy naprawdę bardzo pozytywne. Wnętrze (świeżo po remoncie) zostało urządzone w staranny i zbalansowany sposób- jest elegancko, ale jednocześnie bardzo przyjemnie. Obsługa jest uśmiechnięta, niezwykle sympatyczna i pomocna, co dodatkowo umila czas podczas kolacji- postawa kelnera potrafi znacząco wpłynąć na pozytywne odczucia.

A nie mówiliśmy, że wnętrze robi wrażenie?!

nie zapomnijcie o %, przecież nie samym jedzeniem człowiek się cieszy 😉

Martini (jeden ze sponsorów wydarzenia) + wine pairing przygotowany przez restaurację

→Restaurant Week, czyli trzydaniowe menu za 49 zł

Co w takim razie można zjeść w Atrium?  ps menu A (mięsne) różni się od B (wegetariańskie) jedynie daniem głównym. Mały spoiler- chociaż obie wersję bardzo nam smakowały, to o dziwo opcja B trochę bardziej nam podeszła pod względem doboru smaków.

Przystawka: Terrina z koziego sera / burak / pistacje, podawana wraz ze świetnymi, wypiekanymi na miejscu chlebkami

Danie główne A: Duszona karkówka wieprzowa / puree ziemniaczane / kurki / zielona fasola,

Danie główne B: Warzywa brunoise / mus z groszku / grzyby leśne, niesamowity aromat grzybów i rozmarynu podkręcający apetyt

Deser: Semifreddo / świeża śliwka / piernik / sos z czerwonego wina, idealny, jesienny deser- pomimo zacnej porcji wyjedzony co do okruszka

Rezerwacji, do których Was serdecznie zachęcamy możecie dokonywać na stronie Restaurant Week KLIK

*ocena więcej marchewek, ponieważ byliśmy w restauracji jako ambasadorzy RW
Ocena: więcej marchewek
Podsumowanie: Chętnie wrócimy
Adres: Krzywa 7, Kraków mapa, Facebook
Apetyt na kolejny raz: Wiadomo, że jest
Stosunek ceny do jakości: Specjalna cena festiwalowa 49PLN- super
Średni koszt dla dwóch osób: 110PLN