o nas

o nas

Gdybyśmy mieli powiedzieć coś o sobie w przysłowiowych dwóch słowach, żeby Was nie zanudzać była by to jedna niezmienna prawda – WIECZNIE GŁODNI – tacy po prostu jesteśmy.

Jemy i to jemy naprawdę dużo, serio.. bardzo dużo a nawet i więcej, a żeby pozbyć się wyrzutów sumienia przez te przesadne ilości szamy postanowiliśmy zrobić z tego coś pożytecznego (mamy nadzieję) i założyć tego bloga. Powiemy Wam, gdzie warto zjeść, a gdzie dla dobra Waszych żołądków lepiej nie zaglądać. Wykorzystamy to że Michał jest profesjonalistą i podrzucimy pomysły na fajne dania, które z łatwością przyrządzicie sami, nawet jeśli z kuchnią poza myciem w niej naczyń nie wiele na co dzień macie wspólnego. Oprócz tego, z racji że oboje jesteśmy zajawieni tematem i na bieżąco śledzimy to co się dzieję, powiemy Wam o nadchodzących ciekawych wydarzeniach kulinarnych. Kilka innych fajnych rzeczy też się tu na pewno znajdzie, dlatego warto do nas zaglądać.

 

Biurokracja i związane z nią formalności prześladują człowieka wszędzie, także i to miejsce nie jest od tego wyjątkiem, więc…

  1. Jeżeli już oszczędzamy to na jedzenie, a nie na jedzeniu, dlatego przeczytacie u nas obiektywne zdanie na temat tego co zjedliśmy bo zrobiliśmy to dla własnej przyjemności i za własne pieniądze. Jeśli zdarzyło by się inaczej na pewno zostaniecie o tym wyraźnie poinformowani.
  2. Jesteśmy wszystkożerni i wszędobylscy do tego ciekawscy dlatego jadamy jedzenie bez znaczenia czy pochodzi ono z małej przydrożnej budki czy też z odwalonej restauracji.
  3. Co jeBunny? Marchewki. Cenny towar dla królika, dlatego nimi z rozsądkiem posłużymy się do oceniania potraw i miejsca w którym zjedliśmy. Skala  1 – 5 marchewek. Od 1- płacz, ból i zgrzytanie dupy do 5- foodgasm. 
  4. Biorąc pod uwagę punkt 2 i 3 musicie wiedzieć, że przykładowo 5 marchewek dla przydrożnej budki, a 5 marchewek dla odwalonej restauracji nie stawia ich na równym poziomie. Kryteria oceniania są dopasowywane indywidualnie do danego miejsca. Czego innego wymagamy od streetfood’a, a czego innego od restauracji znajdującej się w przewodniku michelin.
  5. Zdjęcia które zobaczycie są naszego autorstwa, i prosimy uszanujcie ten temat. Gdybyście potrzebowali użyć ich w jakimś celu napiszcie do nas z prośbą o zgodę. Kontakt@cojeBunny.pl